Vi rekrutterer! Se ledige stillinger

Tips en venn om "Google Tag Manager"

Del siden via sosiale medier

Meld deg på nyhetsbrev fra RED Performance

  • Vi sender ut e-poster ca 1 gang per uke
  • Siste nytt fra bransjen og RED
  • Produktoppdateringer, tips og nyheter
  • How-to-guides

Betingelser for kursdeltakere

Påmelding

Påmelding er bindende.

Fakturering

Faktura sender etter kursdeltakelse med 20 dagers betalingsfrist.

Kansellering

Med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Ved en eventuell avlysning varsles dette senest to arbeidsdager før kursdato.

Hva er Google Tag Manager?

Google Tag Manager er en av flere tag management løsninger på markedet. Slike tag management løsninger lar deg samle javascript og tagger som feks Adobe tracking, AdWords Remarketing og Google Analytics i en struktur som sørger for å korte ned «time to market» for slike markedsføringstagger dramatisk. Slike tag management-løsninger har innebygd mye standardfunksjonalitet som man har behov for når man skal tracke ulike hendelser på et nettsted. Dette er med på å redusere feil og gjenbruke kode.

I praksis oppretter man en såkalt Tag Container i Google Tag Manager grensesnittet, her kan man så opprette den trackingen man har behov for på det enkelte nettstedet eller gruppen nettsteder. Tag Manager fungerer som et abstraksjonslag mellom nettstedet eller appen og trackingkoden, som strengt tatt er fremmedkode.

En slik GTM-container består i praksis av 3 ulike konsepter: tagger, triggere og variabler. En rutinert tag manager vil bruke disse for å lage en ryddig, solid og lettvektet container som dekker det behovet annonsekanaler har for data og virksomhetens behov for rapportering.

Det som gjør en slik løsning brilliant er mengden ferdigbygde tag-templates som ligger inne i løsningen. De templatene vi bruker mest er:

De fleste tagger fungerer fint gjennom Tag Manager, det er verdt å merke at tagger som endrer på sideinnholdet. Feks Chat-plugins eller A/B-testverktøy som Optimizely bør installeres direkte så høyt det lar seg gjøre i <head>-blokken i kildekoden.

Google-sertifikat Bra søk-badge
RED Gruppen logo
Cookies / Informasjonskapsler