Vi rekrutterer! Se ledige stillinger

Tips en venn om "CTR"

Del siden via sosiale medier

Meld deg på nyhetsbrev fra RED Performance

  • Vi sender ut e-poster ca 1 gang per uke
  • Siste nytt fra bransjen og RED
  • Produktoppdateringer, tips og nyheter
  • How-to-guides

Betingelser for kursdeltakere

Påmelding

Påmelding er bindende.

Fakturering

Faktura sender etter kursdeltakelse med 20 dagers betalingsfrist.

Kansellering

Med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Ved en eventuell avlysning varsles dette senest to arbeidsdager før kursdato.

Hva er CTR?

CTR, eller klikkfrekvensen, er et forholdstall som forteller oss hvor mange av de som ser treffet ditt som faktisk klikker på det. Klikkraten sier noe om hvor bra treffet ditt presterer sammenlignet med de andre treffene i resultatlisten. For å regne ut klikkraten deler vi antall klikk på antall visninger. Det vil si, hvis treffet ditt får fem klikk og ble vist 1000 ganger, ville du hatt en CTR på 0,5 %.

Hva er en god CTR?

Det er ingen hemmelighet at det lønner seg å være på den første resultatsiden, de fleste av oss klikker som regel ikke videre til andre resultatside. Men hvor verdifullt er et treff på førstesiden i f.eks. Google? Det sier seg selv at du kan forvente mer trafikk fra en 1. plass en fra en 5. plass, men hvor høy klikkrate kan du egentlig forvente å få fra de ulike posisjonene?

En CTR-studie gjennomført av Advanced Web Ranking viser at over 70 % av søk resulterer i et klikk på førstesiden. Dette tallet varierer noe avhengig av blant annet om søket gjøres på mobil eller desktop, om det er et merkevaresøk eller et generisk søk og om det også er betalte annonser på resultatsiden.

CTR

 

Forventet CTR for posisjon 1-5

I følge studien kan du forvente følgende CTR for posisjon 1-5 gitt at det også er betalte annonser på siden:

  1. plass = 22 %
  2. plass = 15 %
  3. plass = 11 %
  4. plas = 8 %
  5. plass = 6 %

 

Google-sertifikat Bra søk-badge
RED Gruppen logo
Cookies / Informasjonskapsler