Vi rekrutterer! Se ledige stillinger
Du leser "WordCamp 2014 og intervju med Raske Sider"

Tips en venn om "WordCamp 2014 og intervju med Raske Sider"

Del siden via sosiale medier

Meld deg på nyhetsbrev fra RED Performance

  • Vi sender ut e-poster ca 1 gang per uke
  • Siste nytt fra bransjen og RED
  • Produktoppdateringer, tips og nyheter
  • How-to-guides

Betingelser for kursdeltakere

Påmelding

Påmelding er bindende.

Fakturering

Faktura sender etter kursdeltakelse med 20 dagers betalingsfrist.

Kansellering

Med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Ved en eventuell avlysning varsles dette senest to arbeidsdager før kursdato.

WordCamp 2014 og intervju med Raske Sider

WordCamp 2014 går av stabelen lørdag 25. januar kl 10:00 på Radisson Blu Hotel Nydalen i Oslo. WordPress-interesserte samles til en dag spekket med foredrag, med primært utenlandske men også noen norske foredragsholdere.

WordCamp
Bilde fra WordCamp 2011 i Sofia. Vi krysser fingre for at presentasjoner i Nydalen har et minimum av kyrillisk skrift.

RED Performance stiller og vi ser frem til å møte WordPress-fans og spesielt høre hva Barry Kooij fra Yoast har å si, og ikke minst Erlend Eide fra Driv Digital og Raske sider.

Vi har fått et intervju med Erlend, og spurt han litt ut om hastighet på nett:

Hvorfor er det viktig å ha raske nettsider?

Erlend Eide– Raske nettsider gir en bedre brukeropplevelse. Folk liker ikke å vente, de er utålmodige – og hvis en nettside ikke responderer med en gang, går de rett videre til det neste treffet i Google.

Feilaktige implementeringer av «mobil først»-tankegang og responsiv design har gjort nettet enda tregere de siste årene. Fordi trafikk på mobilt nett går sakte og i tillegg er ustabilt, er det spesielt viktig å rydde av veien unødvendige tregheter slik at potensielle besøkende faktisk når frem til en nettside.

En rask nettside kan kompensere for dårlige nettforbindelser. [tweet dette]

Undersøkelser viser at man mister fler og fler brukere for hvert sekund man lar dem vente. Sørger man for å levere en side raskest mulig vil det gi flere besøkende og skape mindre irritasjon i forbindelse med venting.

En utfordring for oss er at de fleste ikke vet hvor trege nettsidene deres egentlig oppleves, fordi man gjerne selv tester sin nettside på raske nettverk og ser cachede varianter av siden. De fleste nye besøkende kommer fra Google og Facebook og får derfor en helt annen opplevelse.

Hvordan kan man regne hjem investeringen?

Finnes det en return on speed?

– Våre priser er i realiteten ofte lavere enn alternativene.

Mange forsøker å ta i bruk VPS’er, cloud-tjenester eller dedikerte servere med mål om å oppnå økt ytelse. Dette kan  bli vesentlig dyrere enn Raskesider.no fordi det kreves både mye kompetanse for å oppnå god ytelse, og fordi dedikerte ressurser alltid krever vedlikehold og drift som også koster penger.

Man kan også ha et øye på de totale prosjektkostnadene.

Arbeid med optimalisering og ytelse er ofte tidkrevende og dyrt, og er en naturlig del av de fleste webprosjekter. Hvis man utnytter arbeidsflyten som Raskesider.no legger opp til kan man arbeide smartere og spare mange arbeidstimer. Ved å huke av noen checkboxer på Raskesiders kontrollpanel sparer man mye av tiden man ellers ville bruke på optimalisering av bilder, javascript og css, eller konfigurasjon og oppsett av servere som apache, nginx og varnish.

amazon.comAmazon sier at omsetningen deres øker med 1 % for hvert 100 millisekund de sparer i lastetid, og hittil har alle sider som har flyttet til oss mer enn halvert lastetiden. Vi håper å gjøre en norsk studie i løpet av året slik at vi får dokumentert tilsvarende resultater fra butikker i Norge.

Raskere nettsider gir i tillegg potensielt bedre rangering blant søkeresultater i Google, høyere engasjement blant brukere (Google: «High performance web sites lead to higher visitor engagement, retention and conversions» ) https://developers.google.com/speed/pagespeed/), flere besøkende, lavere bounce rate og høyere quality score for annonser på Google Adwords.

Hvem egner løsningen seg for?

– Raskesider.no egner seg for alle som ønsker å yte best mulig service til sine besøkende, få best mulig synlighet i Google og som ønsker å være mest mulig tilgjengelig.

Spesielt de som lager responsive nettsider har mye å tjene på at sidene blir plassert et sted hvor de fungerer raskest mulig. Vi markedsfører oss derfor først og fremst mot byråer som arbeider med utvikling av nettsider, de kan spare tid i utviklingsprosessen og oppnå et bedre sluttresultat hvis de velger Raskesider.no til hosting.

Erlend Eide skal holde foredrag om Performance og OptimaliseringWordCamp 2014.

Dette ser vi frem til!

Skal du på WordCamp 2014?

Du kan fortsatt kjøpe billetter, men det begynner å bli fullt.

Portrett av Thomas Willoch

Skrevet av Thomas Willoch

Thomas Willoch er administrerende direktør i RED Performance.

Flere artikler…

Google-sertifikat Bra søk-badge
RED Gruppen logo
Cookies / Informasjonskapsler