Google blir sosial med Google+
Google+ er det nyeste forsøket fra Internettgiganten på å konkurrere med Facebook og Twitter om brukernes tid på nettet. Istedenfor å finne opp hjulet på nytt, som med det misforståtte Google Wave, eller risikere å skremme bort brukerne gjennom å automatisk koble personer du har hatt kontakt med i påtrengende Google Buzz, har de nå brukt et velkjent design. Ved første øyekast ligner Google+ mildt sagt på Facebook.
Den store forskjellen ligger imidlertid i detaljene. I våre virkelige liv har alle ulik gruppetilhørighet og forskjellige roller. Så også på Internett. For eksempel familie, venner, bekjente og kolleger. Informasjonen vi velger å dele med dem er også annerledes.
Dette har Google tatt på alvor, gjennom metaforen «Circles», eller «kretser» på norsk. Ved å skape ulike kretser kan man enkelt plassere personer i disse, samt velge hva slags informasjon du ønsker å dele for den kretsen. For eksempel kan du dele en jobb-relatert artikkel med jobbkretsen, mens bildene fra fredagskvelden kanskje egner seg best for dine venner i vennekretsen?
httpv://www.youtube.com/watch?v=BeMZP-oyOII
I dag er det ikke uvanlig at brukere benytter seg av forskjellige sosiale plattformer for ulike behov. For eksempel LinkedIn for business, venner på Facebook og Twitter for å følge interessante mennesker du kanskje ikke kjenner enda (eller noensinne har mulighet til å bli kjent med personlig). Men Google+ gir brukeren mulighet til å få all denne funksjonaliteten på én plattform.
Dets eksistens vil imidlertid, som med alle sosiale nettverk, bestemmes av hvor mange som benytter seg av det. I dagens situasjon er Googles sosiale nettverk fortsatt i teststadiet, og det kreves enn så lenge invitasjoner for å kunne delta (send Magnus en e-post om du vil ha invitasjon).
Google+ i Søkestrategien
Som med Facebook sin «Like», kan du gi tilsvarende stemme til lenker og oppdateringer i Google+. Allerede i en tid har brukere med en Google-konto (Gmail, AdWords, Analytics osv.) kunnet gi en «+1» til resultater i søkemotorene – både organiske oppføringer og søkeordsannonser. Denne anbefalingen kan sees deretter i søkeresultatene for de menneskene du har i dine «kretser».
Med lanseringen av den sosiale plattformen, forventer vi at flere folk vil bruke denne funksjonaliteten og dermed blir det stadig viktigere i søkestrategien. Det første skrittet er å implementere en Google+ knapp på nettsiden din (slik vi har gjort i denne bloggen).
Vi ser frem til å følge utviklingen av Google+ og kommer til å analysere de mulighetene dette har for oss som markedsførere i fremtidige bloggposter.
Vi sees på Google+!