Vi rekrutterer! Se ledige stillinger
Du leser "Google lar deg kjøpe reklame i Spotify-konkurrent"

Tips en venn om "Google lar deg kjøpe reklame i Spotify-konkurrent"

Del siden via sosiale medier

Meld deg på nyhetsbrev fra RED Performance

  • Vi sender ut e-poster ca 1 gang per uke
  • Siste nytt fra bransjen og RED
  • Produktoppdateringer, tips og nyheter
  • How-to-guides

Betingelser for kursdeltakere

Påmelding

Påmelding er bindende.

Fakturering

Faktura sender etter kursdeltakelse med 20 dagers betalingsfrist.

Kansellering

Med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Ved en eventuell avlysning varsles dette senest to arbeidsdager før kursdato.

Google lar deg kjøpe reklame i Spotify-konkurrent

Google Play Music er en tjeneste hvor du betaler en fast avgift i måneden og får spille så mye musikk du ønsker, ikke ulikt betalings-utgaven av Spotify. Nå har de – også slik som Spotify – lansert en gratis-utgave av tjenesten der du må belage deg på reklamepauser i musikken.

Det som er nytt, og spennende for oss AdWords-hoder, er at i denne nye tjenesten er det også åpnet for å vise annonser du kan kjøpe i AdWords-grensesnittet. Altså har du nå muligheten til å kjøpe reklameplass hos de som nyter søte toner og er i en helt annen modus enn søk og nettsurfing.

Skal vi bli radioverter da, eller?

micDet er lite som tyder på at vi får muligheten til å kjøpe lyd-spotter med det første via AdWords. De tilgjengelige formatene som foreløpig er avslørt inkluderer:

Dermed er det jo bare å spekulere i om vi får muligheten til å promotere lydklippene som kommer imellom sangene i den nærmeste fremtid. Dette er et annonseformat vi kunne hatt mye moro med, og som det hadde vært spennende å måle effekten av.

Målrettingsmuligheter

Siden du må være logget inn med din Google-konto for å bruke Play Music har Google et enormt fortrinn i annonseplattformen sin som konkurrenten Spotify bare kan drømme om, nemlig solide mengder brukerdata. Målrettingsmetodene som er tilgjengelige er:

Det er verdt å merke seg at gratisutgaven av Google Play Music, og tilhørende annonsemuligheter først blir tilgjengelig i USA. Det er foreløpig ukjent når resten av verden vil få muligheten til å delta i moroa.

Ønsker du å teste ut denne nye plattformen sammen med RED Performance? Se for øvrig også alt annet vi kan hjelpe deg med innen AdWords.

Kontakt oss!

(Kilde: AdWords-bloggen til Google)

Portrett av Thomas Willoch

Skrevet av Thomas Willoch

Thomas Willoch er administrerende direktør i RED Performance.

Flere artikler…

Google-sertifikat Bra søk-badge
RED Gruppen logo
Cookies / Informasjonskapsler